About

In Tune is de sound en webdesign studio van Roger van der Veken te Noordgouwe (Zeeland). U kunt bij mij terecht voor geluids- en muziek opnames op locatie of in eigen studio, nabewerking, geluid bij film, sounddesign soundscapes, lesmateriaal, webdesing & ontwikkeling, hosting en support.

Mijn achtergrond
rogervanderveken-2Als kind was ik al gefascineerd door muziek en geluid. Altijd naar de radio en lp’s luisteren, programma’s opnemen, hoorspelen maken, oude radio’s uit elkaar halen.
Later kwam daar de muziek bij. Vanaf de middelbare school zing en speel ik diverse instrumenten in bandjes, schrijf ik songs en muziek en werk mee aan muziek projecten.
Mijn hoofdinstrument is gitaar, maar kan ook op mondharmonica, percussie en drums uit de voeten en heb ik verschillende muziek opleidingen, cursussen en workshops gevolgd, onder meer bij De Djam en Buitenkunst.

 

 

 

 

roger van der veken, westkapelleVanuit de liefde voor muziek ontstond ook de interesse voor de geluidstechniek. In de oefenruimte maakte ik vaak opnames op cassette, en hoewel dit soms wel aardig klonk, wilde ik graag meer weten over hoe je goede opnames maakt.
Om daar achter te komen heb ik de opleiding voor Sound engineer gevolgd aan de SAE (School for Audio engineering, Amsterdam) en ben ik het daarna in de praktijk gaan leren. In het begin vooral de live en installatie techniek, gaandeweg heb ik steeds meer kunnen investeren in goede microfoons en apparatuur en ben ik me op het opnemen en sounddesign gaan richten.

 

 

 

 
Intunes control room

Met het bouwen van websites ben ik zo’n 17 jaar geleden gestart. Begonnen dus in het internet 1.0 tijdperk, websites maken met HTML en tabellen, en animaties in Flash. In 2000 ben ik met wat vrienden het bedrijf Station to Station begonnen. In eerste instantie een webdesign bedrijf, wat binnen een aantal jaar uit uitgroeide tot marktleider op het gebied van ICT oplossingen voor basisscholen.

In 2006 ben ik uit Station to Station gestapt en ben ik In Tune begonnen. Hierin combineer ik mijn passie voor geluid, muziek en webdesign. Een éénmanszaak, echter afhankelijk van de aard van de projecten werk ik samen met collega technici, vormgevers, muzikanten en professionals uit andere disciplines.

 

Websites anno nu
Tegenwoordig maak en support ik websites op basis van WordPress (op enkele uitzonderingen na). Een zeer veelzijdig en eenvoudig te gebruiken CMS. Naast het bouwen, ontwerpen kunt u ook terecht voor hosting, support en onderhoud van uw website.